23948sdkhjf

Sensorer varnar för höga vattennivåer

Under lucka 14 i Future of Lunds julkalender berättas det om att man använder sensorer för att varna för höga vattennivåer i Malmö stad.

I en stad där det är nära till vatten är det extra viktigt att hålla koll på vattennivåerna. I Malmö handlar det främst om vattennivåerna i kanaler, i den inre hamnen och i småbåtshamnar.

För ungefär ett år sedan placerade därför Malmö stad ut sensorer i kanalen för att mäta vattennivåer för att kunna leverera värden vidare inom kommunen. Idag har Malmö tio uppkopplade ultraljudsensorer och kommer att installera ytterligare sex sensorer för övervakning av lågpunkter i vägnätet vilka är extra känsliga vid skyfall.
Informationen från sensorerna är viktig för flera yrkesgrupper.

De tjänstemän som har beredskap vid till exempel olyckor, skyfall och översvämningar och de behöver så tidigt som möjligt få reda på när det väntas extrema vattennivåer så att de kan vidta skyddsåtgärder.

Tjänstemän i beredskap för dagvattenpumpstationerna vill ha förvarning om var i Malmö vattennivåerna i pumpbrunnarna börjar bli höga.

Stadens skyfallsstrateg behöver förvarning om var i Malmö ett skyfall hamnar så att åtgärderna kan anpassas så effektivt som möjligt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143