23948sdkhjf

Två installationsföretag blir ett

Installationsföretaget Instalco växer ytterligare. Genom att förvärva AB Borås rörinstallationer (ABRI) förstärker företaget sin vs-verksamhet.

Instalco ansvarar redan för installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Främst inom vs, el, ventilation, kyla och industri.

- ABRI är ett välrenommerat och robust företag med snart 90 år i branschen. Med ABRI stärker vi vår verksamhet och närvaro i Västsverige. Vi är glada över att få med ännu ett bolag med en sådan lång och gedigen historia bakom sig och vi ser goda samarbetsmöjligheter med övriga Instalcobolag i regionen, säger Klas Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Väst.

ABRI är primärt verksamma i Borås och Sjuhäradsbygden, där man utför installationer, reparationer och underhåll inom värme, sanitet och värmepumpar. Kunderna som både är offentliga och privata är i huvudsak kommuner, landsting, fastighetsbolag och byggbolag men även restaurangkedjor, bostadsrättföreningar och privatpersoner.

- Vi ser fram emot att bli en del av Instalco med de möjligheter som då öppnar sig. Vi har alltid satt kunden i fokus oavsett om det är proffsbeställare eller privatkunder. Vi har nöjda och återkommande kunder vilket passar bra in i Instalcos sätt att arbeta, säger Tomas Persson, vd på ABRI.

Genom förvärvet av ABRI utökas Instalcos redan 2500 medarbetare med ytterligare 48.

Instalco omsätter 5 miljarder och ABRI cirka 75 miljoner. ABRI ägs av vd Tomas Persson, projektledare service Mikael Steiland och projektledare entreprenad Fredrik Fürst vilka samtliga kommer att stanna kvar i sina positioner. Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i ABRI med tillträde 12 december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083