23948sdkhjf

Underhållsmässan bara växer

Med tre månader kvar är intresset stort för Underhållsmässan som redan nu är större än sist.

– Det här är den industrimässa hos oss som har vuxit snabbast de senaste åren, säger Anna Jarnö, Business manager på Svenska mässan i Göteborg.

Läs också: Ditt företag kan bidra till att lösa kapacitetsbristen i elnäten

Underhållsmässan räknar med minst 10 000 besökare och drygt 330 utställare under den 10-13 mars då mässan pågår. Många av utställarna kommer tillbaka varje år och mässan har blivit en naturlig samlingsplats för branschen. Förra mässan fyllde utställarna närmare 9000 kvadratmeter yta – en siffra som redan har överstigits, trots att det är flera månader kvar till mässan.

- Får vi in fler utställare, vilket vi räknar med, så har vi möjlighet att utöka ytterligare, säger Anna Jarnö.

Fokusområden för årets mässa är hållbart underhåll, industriell säkerhet, digitalisering, produktivitet och additiv tillverkning (3D). Underhållsmässan är Europas största fackmässa inom driftsäkerhet och underhåll, vilket gör att arrangörerna räknar med flera internationella besökare.

- Flera programpunkter i de öppna scenprogrammen kommer att hållas på engelska för att göras tillgängliga för fler. Vi har även bjudit in internationella talare för att få en global utblick.

Läs också: SKF och stålvalsverket tillsammans mot driftstopp

Dessutom kommer flera bolag som Preem, Scania, Volvo, Astra zeneca, LKAB och Boliden att berätta om hur de har löst flera av sina utmaningar inom produktion och underhåll.

Bland mässans besökare är bara cirka 10 procent kvinnor, vilket till viss del även speglar branschen. Den låga andelen kvinnor som väljer att jobba inom industrin är en utmaning som behöver lösas för att klara av kompetensförsörjningen i stort framöver.

-Tillsammans med RISE har vi satsat på en stående programpunkt i scenprogrammet varje dag, där fokus är hur vi gör industrin attraktiv för fler. I och med den ökande digitaliseringen inom industrin så håller branschen på att förändras, vilket öppnar upp för behov av nya kompetenser och arbetsuppgifter. Detta borde definitivt kunna locka fler kvinnor, säger Anna Jarnö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141