23948sdkhjf

Del i stamnätet för 370 miljoner

Som en del, eller snarare tre delar av att det svenska stamnätet byggs ut – ska Omexom ansvara för funktion och genomförande i nybyggnation och modernisering av tre 400kV-stationer.

Det handlar om tre aktiviteter i Svenska kraftnäts långsiktiga investeringsplan för att motverka begränsningar i det svenska stamnätet och för att möta samhällets höga krav på en säker elförsörjning. Dels nybyggnationen av 400kV-stationerna i Snösätra och Olingan och dels moderniseringen av 400kV-stationerna Långbjörn/Storfinnforsen

Omexom som utför tjänster inom energidistribution har genom åren byggt ett flertal nya 400kV-stationer till Svenska kraftnät med komplett funktionsansvar – från primärapparat via kontrollutrustning till telekommunikation.

- Det nya uppdragen är en kvittens på att vår tekniska expertis att forma och bygga kompletta högspänningsanläggningar har gott renommé. Omexom ser fram emot att axla en betydande roll i energiomställningen som nu sker i Sverige för att uppfylla framtida krav inom överföringsförmåga, tillgänglighet och driftsäkerhet, säger Jan Hintze, vd Omexom (Eitech Engineering AB) Sverige.

Det sammanlagda ordervärdet för de tre nya uppdragen uppgår till närmare 370 miljoner svenska kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.438