23948sdkhjf

Securitas växer för 210 miljoner

Säkerhetsföretaget Securitas har ingått avtal om att förvärva Fredon Security, ett australiensiskt ingenjörs- och byggföretag. Fredon Security är specialiserat på elektroniska säkerhetslösningar som inkluderar systemdesign, installation och underhåll.

Företaget har ungefär 110 anställda med en årlig försäljning på 240 miljoner kronor för räkenskapsåret som avslutades 30 juni 2019. Förvärvspriset beräknas till 210 miljoner kronor.

– Vi är väldigt glada att hälsa teamet från Fredon Security välkomna till en spännande resa tillsammans med Securitas. Vår ambition är att vara det ledande säkerhetsföretaget i Australien. Förvärvet av Fredon Security ger oss en stark position att leverera kvalitativa tjänster inom elektronisk säkerhet till våra kunder och vi kommer fortsätta att växa affären tillsammans med teamet. I kombination med våra nyligen genomförda investeringar och vår tillväxt inom bevakningstjänster, larmövervakningar och fjärrövervakade videotjänster är vi i en stark position att bygga långsiktiga partnerskap med våra kunder och erbjuda våra kunder integrerade säkerhetstjänster baserade på deras specifika behov och risker, säger Andreas Lindback, divisionschef för Securitas AMEA.

Förvärvet förväntas slutföras och konsolideras i Securitas under januari 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11