23948sdkhjf

Samverkansentreprenad för drift och underhåll

Som första offentliga organisation upphandlar det kommunala Lejonfastigheter i Linköping en samverkansentreprenad för drift och underhåll av fastigheter.

– Vi har inspirerats av våra byggprojekt där vi i viss utsträckning jobbar i partnering, säger Erik Karlsson, drift och underhållschef på Lejonfastigheter till Förvaltarforum.
Upphandlingen gäller byggnader som har hög tekniktäthet, dygnet runt-verksamhet eller stort antal besökare.

– Dessa byggnader är så viktiga att det behövs extra bra kvalitet av drift och underhåll, eftersom konsekvensen av att en viktig komponent går sönder kan bli både dyrt och orsaka stora bekymmer. En kylmaskin får bara inte gå sönder under en hockeymatch och ljuset får inte fallera under en teaterföreställning.

För att få en bra start på det nya avtalet har Lejonfastigheter gjort en teknikinventering, där man bland annat bedömt återstående livslängd på viktiga komponenter i fastigheterna.

– Vi vill visa att vi är en seriös och bra beställare. Vår största utmaning som beställare är att vara aktiva och ha rätt kompetens över tid, precis som vi ställer krav på leverantören.

Upphandlingen löper ut den 13 januari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111