23948sdkhjf

De byter namn

Svevind Solutions köps av företagsledningen och byter namn till W3 Energy. Företaget blir därmed en helt svenskägd och oberoende aktör inom drift, service och optimering av vindkraftparker i Norden.

– Det finns en erkänt hög kompetensnivå hos medarbetarna och med W3 Energy ser vi fram emot att hjälpa både befintliga och nya kunder med att förvalta deras investeringar i vindkraft. Det byggs väldigt mycket vindkraft i Sverige där dagens produktion i drift på 19 TWh ska byggas på med ytterligare 24 TWh de närmaste fem åren. I den utvecklingen vill W3 Energy vara en viktig partner, med precis den erfarenhet och lokala närvaro som både svenska och internationella vindparksägare efterfrågar, säger den nye majoritetsägaren Per Olofsson.

Företaget har tidigare ägts till 70 % av Svevind AB, med Per Olofsson och René Pforte som delägare på 15 % vardera. Nu köps hela bolaget av ett nybildat ägarbolag, med Per Olofsson som majoritetsägare och Pär Dunder som minoritetsägare.

I samband med affären genomförs även en förändring i ledarkonstellationen, där de nya ägarna byter roller med varandra. Det betyder att Per Olofsson blir ny styrelseordförande och Pär Dunder tar över som vd.

– Det är våra medarbetare som är själva bolaget och de har en kompetensnivå som håller världsklass. Sedan är det upp till oss i ledningen att ge bästa möjliga förutsättningar till fortsatt utveckling för såväl våra medarbetare som företaget, säger Pär Dunder och fortsätter:

– Samtidigt handlar det mycket om att skapa en arbetsmiljö som bygger på glädje. För mig är det avgörande för att vi ska kunna erbjuda den snabbhet och flexibilitet som gör oss till förstahandsvalet bland vindparksägare. Dessutom är det en viktig parameter för att vi ska fortsätta att locka till oss ny spetskompetens.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109