23948sdkhjf

Trafikverket krävs på miljonvite

Trafikverket har haft tre månader på sig att att ta fram förslag på åtgärder för att skärpa kontrollen av personal i spår. Men Transportstyrelsen anser inte att åtgärderna räcker till. Därför har en vitesbegäran lämnats in till Förvaltningsrätten i Falun, som får avgöra frågan, skriver Sekotidningen.

Läs också: Idag är det Awareness Day

Kravet handlar om att säkerställa att signal- och bantekniker, besiktningsmän, skydds- och säkerhetsledare, som utför säkerhetsklassade arbetsuppgifter hos Trafikverkets entreprenörer, har rätt kompetens och behörigheter.

– Vi anser att Trafikverket inte lever upp till de krav som EU-förordningen ställer på verket, säger Monica Näslund, pressansvarig på Transportstyrelsen.

Bakgrunden till vitesföreläggandet, som lades i juni, är att det fram till 2015 fanns ett register på Trafikverket över den externa personalens kompetens och behörighet. Något som Transportstyrelsen sedan dess har krävt ska återinföras.

Trafikverket vill inte ge någon kommenter för tillfället.

– Vi får avvakta vad Förvaltningsrätten kommer att delge oss innan vi kan svara på detta, säger Bengt Olsson, pressansvarig.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.189