23948sdkhjf

Trafikverket bygger broar

Det finns redan en valvbro över Skurusundet, men den behöver renoveras. Det finns även en ännu äldre bro som också behöver göras om. Nu påbörjar Trafikverket tillsammans med Nacka kommun arbetet med en tredje bro över Skurusundet.

– En växande storstadsregion ställer krav på en fungerande infrastruktur. Hand i hand med Nacka kommun vill vi ge invånarna fler och bättre förutsättningar att komma fram smidigt, grönt och tryggt. Det är så vi skapar attraktiva platser att leva och bo i, säger Helena Sundberg regional direktör på Trafikverket.

Läs också: Här placeras de nya trafiksäkerhetskamerorna

– Den nya Skurubron är varmt efterlängtad i både Nacka och Värmdö. Den förbättrar framkomligheten och gör att fler kommer till sina jobb i tid samtidigt som den möjliggör för vidare bostadsbyggande i Boo, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Bron byggs 317 meter lång och 30 meter bred. Den segelfria höjden blir också 30 meter. Brodäcket med vägbana byggs helt i stål och tillverkas i delar för att sedan fraktas och svetsas ihop på plats. Bropelare och landfästen görs i betong. Kollektivtrafiken får ett eget körfält i vardera riktning på den nya bron.

Renoveringen av den befintliga valvbron påbörjas efter att den nya är på plats. Den äldsta bron renoveras helt och blir en lokal vägbro över Skurusundet. Tvillingbron renoveras för att bli en bro för gång- och cykeltrafikanter.

Trafikverket räknar med att hela projektet där bygget av en ny bro och renovering av den befintliga är klart år 2024.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079