23948sdkhjf

Mingel från underhållsdagarna

Du som inte besökte underhållsdagarna som U&D arrangerade tillsammans med Svenskt underhåll missade bland annat det här.

Underhållsdagarna är en mötesplats där erfarenheter byts kring underhåll och driftsäkerhet. I år talades det mycket om hur vi tillsammans tar nästa steg.

Man kanske skulle kunna säga att den siste talaren sammanfattade mycket av det som det talats om under båda dagarna. Mohamad Abosh från Volvo Cars berättade att Volvo använder sig av drönare, 3D-printing och augmented reality, AR i sitt underhållsarbete. Ämnen som andra talare berört specifikt i sina presentationer. Volvo använder även QR-koder och chatbot – en digital assistent som kan utföra uppgifter på ställen där du inte själv befinner dig.

- I framtiden vill vi att om inte underhållsreparatören är på plats ska någon annan tekniker kunna göra jobbet, sa Mohamad Abosh.

Tony Wittgren på Abus kransystem hade bråda dagar i sin monter.

Tommy Thörn på Ytskiktsakademin och Magnus Emanuelsson från LKAB hade mycket att tala om.

Katharina Fineman och Johan Jangsell kunde förklara mer än bara sambandet mellan Texacos smörjmedel och Preems stationer.

Kaeser kompressorer var på plats. För Magnus Wester var det andra gången.De hade med sig en liten, bärbar och oljefri kompressor som är typiskt bra för hantverkare att bära med sig.

Hanna Graffman på Easy-Laser i en välbehövlig paus.

Nätverkandet fortsatte bakom InterSales monter.

Anna Lundbäck på Teknikutbildarna fick besök i sin monter av föreläsarna Anna Lindqvist från Ahlstrom-Munksjö och Thomas Fant från Metsä Fibre.

3Dverkstan hade med sin skrivare, Ultimaker. De både säljer skrivare och säljer utskrifter från den efter att ha skannat och designat den komponent som ska skrivas ut.

– 3D-skanning gör inte så många men det är många som designar, sa Linus Olsson.

Intertechna hade med sin trådlösa maskinövervakningssystem Bluvision. Janne Persson och Lars Djuvfeldt ställde upp på bild.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158