23948sdkhjf

Debatt: Dags att prioritera Skåne och våra pendlare

I en debattartikel i Kristianstadsbladet skriver politkerna Carina Zachau (M), regionråd och ordförande i kollektivtrafiknämnden och Anna Jähnke (M), regionråd och ordförande i regionala utvecklingsnämnden om ett enormt behov av underhåll av den skånska järnvägen.

I debattartikeln menar författarna att det är på grund av fel som står utanför Region Skånes ansvar som det var förseningar på 106 000 minuter förra året. Signalfel, växelfel och nedrivna kontaktledningar beror nämligen på fel i infrastrukturen som i sin tur bekostas med statliga medel.

Författarna menar att de sju procent Skåne får av de statliga pengar som läggs på infrastruktur i Sverige borde ökas. Skåningarna motsvarar 13 procent av befolkningsmängden och närheten till Europa ger ett ökat slitage på vägar och järnvägar. Det sker 50 miljoner resor med skånska Öresundståg och Pågatåg vilket är mycket fler än de 30 miljoner resor som sker med fjärrtåg i hela landet.

En fungerande pendling är avgörande för att hela Sverige ska leva och Skåne kan inte vara ett nationellt undantag från det, avslutar Carina Zachau (M) och Anna Jähnke (M).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127