23948sdkhjf

Nytt system ska stoppa oplanerade stopp

På Torslandafabriken utvecklar och tillverkar Volvo Cars personbilar. I slutmonteringen – den del i fordonstillverkningen där alla delar ska komma på plats innan test och leverans ställs höga krav på tillgänglighet och tillförlitlighet. Nu kommer ett nytt system för tillståndskontroll.

Ett stopp i tillverkningskedjan på grund av lagerskador eller andra typer av maskinfel kan försena produktionen och orsaka stora kostnader. Att undvika oplanerade stopp är därför högt prioriterat inom fordonsindustrin, och tillståndskontroll är i detta sammanhang en viktig faktor för ett lönsamt underhåll.

Det nya systemet är Intellinova Parallel MB med HMI-display. Fabriken har sedan tidigare Intellinova Parallel MB men nu utökas tillståndskontrollen med ytterligare ett Intellinova Parallel MB-system. Trots det mycket begränsade mätfönstret producerar det parallellt och kontinuerligt mätande systemet pålitliga mätresultat som förenklar planeringen av underhållsinsatser.

Systeminstallationen är en version med HMI-display som ger omedelbar översikt över den mekaniska konditionen på maskiner som övervakas av Intellinova Parallel MB. Lösningen ger operatörerna direkt översikt över maskinkonditionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125