23948sdkhjf

Dubbelt säkrare uppkoppling

Säkerhetslösningsleverantören Trend Micro presenterar idag två nya säkerhetslösningar för den uppkopplade industrin som ger förbättrad visibilitet och skydd för utsatta industriella kontrollsystem. Lösningarna kommer verka i alla lager av Industri 4.0 och bromsa den växande risken för cyberattacker mot verksamhetskritiska processer.

224 procent fler rapporterade sårbarheter i industriella kontrollsystem från 2017 till 2018. Det vittnar om att traditionella säkerhetslösningar inte är byggda för att säkra dessa miljöer.

– I ivern att bygga och expandera uppkopplade industrimiljöer skapas säkerhetsgap som varken IT eller OT kan hantera. Vi insåg snart att säkerhetslösningar måste konstrueras annorlunda för att fungera effektivt i dessa nya miljöer, säger Johnny Krogsboll, IT-säkerhetsexpert på Trend Micro Sverige.

De nya lösningarna inkluderar brandväggen EdgeFire och intrångsskyddet EdgeIPS, för att begränsa exponeringen av osäkra kommunikationskanaler och skydda mot att öppna sårbarheter utnyttjas.

Två befintliga produkter har utvecklats för att optimera integreringen med de nya lösningarna. En som förhindrar att skadlig programvara och obehöriga program körs i operativsystem och en annan för att åtgärda infektioner orsakade av skadlig kod i industriella kontrollsystem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.235