23948sdkhjf

Gruvdriften säkras

Produktivitetspartnern Epiroc och sprängämnesleverantören Orica ingår samarbete för att tillsammans ta fram automatiserade sprängladdningar.

Den nya lösningen gör sprängningsprocessen i djupa underjordsgruvor och malmfyndigheter både säkrare och mer produktiv.

– Samarbetet med Orica är ett viktigt första steg på en spännande resa mot automatisering av hela processen för borrning och sprängladdning. Det är en viktig del av både Epirocs och Oricas vision att göra gruvdriften så säker, produktiv och kostnadseffektiv som möjligt, säger Helena Hedblom, Epirocs gruv- och infrastrukturchef.

– Detta spännande samarbete med Epiroc gör att vi kan utnyttja vårt trådlösa initieringssystem, WebGen, för att leverera de kritiska första stegen mot automatisering av borr- och sprängverksamheten. Automation är en viktig pelare i vår teknikstrategi och stöder vår vision om att transformera borr- och sprängningsprocessen för att skapa värde för gruvbolag genom säkrare och mer hållbar drift, säger Angus Melbourne, kommersiell och teknisk chef på Orica.

Bolagen planerar att designa och leverera den första prototypen under 2020 och att lansera de första kommersiellt tillgängliga systemen under 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11