23948sdkhjf

Driftsäkerhet under ytan

Strömförsörjningsföretaget Powerbox lanserar ett kraftaggregat för immersionskylda datorapplikationer, exempelvis hyperladdade datorer.

Kraftaggregatet heter OFI600A12 och är framtaget för att uppfylla specifikationerna för immersionskylda applikationer och ge högsta möjliga säkerhet för både system och personal. Med sin inbyggda digitala övervakning och styrning kan aggregatet omkonfigureras i fabrik för att möta specifika uppgifter och krav.

Läs också: Utökar reservkraftsflottan

Konceptet med immersionskylda datacenter kräver stor försiktighet vid valet av strömförsörjningsenheter. Kravbilden är lik den för marina applikationer avseende robusthet och förmåga att klara drift i miljöer med hög fuktighet och salthalt.

Konstruktionsprocessen omfattar en grundlig riskanalys, för att garantera högsta möjliga säkerhetsnivå för den immersionskylda slutprodukten och dess driftpersonal.

– Med ökande oro för miljön och fokus på energioptimering ökar användningen av immersionskylda datacenter. Ett ökande antal industriella applikationer inkluderar immersionskylda datorer och med det kommer behovet av inbyggda kraftaggregat som är utformade, testade och certifierade för säker drift nedsänkta i ett flytande köldmedium, säger Patrick Le Fèvre, Chief Marketing and Communication Officer på Powerbox.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.11