23948sdkhjf

Årets Eldsjäl 2019

För sina insatser i arbetet med att säkra förvaringen av kärnavfall. För att han frikostigt delar med sig av sin kunskap, är inkluderande och inspirerar till bättre brandskydd. Brandskyddsföreningens Årets Eldsjäl 2019 är brandskyddssamordnare Johan Sydqvist.

Johan Sydqvist arbetar som brandskyddssamordnare på Svensk kärnbränslehantering i Forsmark sedan 2011.

– Det är både glädjande och förvånande att bli utsedd till Årets Eldsjäl. Men framförallt gör det mig inspirerad och motiverad att lära mig ännu mer och fortsätta arbeta för bra samverkan inom brandskyddsarbetet, för det är verkligen något jag brinner för.

– Vi försöker få en så enhetlig form som möjligt på brandskyddet i alla anläggningar för att underlätta såväl drift och underhåll som räddningsinsatser. Jag återkommer än en gång till vikten av att olika discipliner samarbetar och har en ständig dialog från ett tidigt stadie. I slutändan spelar det ingen roll hur många sprinklers du har, det blir ändå inget bra resultat om inte räddningstjänsten har förutsättningar att göra en säker och effektiv insats i en undermarksanläggning eller, i värsta fall, om personer som befinner sig i anläggningen inte kan utrymma innan kritiska förhållanden uppstår. Brandskydd är en helhet – och helhet kräver samverkan, säger Johan Sydqvist till Brandsäkert.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14