23948sdkhjf

Bra tredje kvartal för järnvägsunderhåll – i alla fall i grannländerna

NRC Group redovisar en stark tillväxt under tredje kvartalet 2019, med en omsättning på4,5 miljarder norska kronor för årets nio första månader. Mer än dubbelt så mycket som förra året. 

Tillväxten är huvudsakligen en följd av att NRC förvärvade det finska järnvägsunderhållsbolaget VR Track. 

– Vi har över tid levererat på vår strategi om att konsolidera den nordiska marknaden och bygga kompetens och kapacitet på en växande marknad. Vi ser nu att det resulterar i en stark omsättningstillväxt, och en god orderstock i slutet av det tredje kvartalet, säger Henning Olsen, koncernchef för NRC Group, i rapporten. 

Till skillnad från tillväxten i Norge och FInland besävars den svenska lönsamheten av en låg orderstock i början av året och en lägre volym av mindre projekt som färdigställs. 

– Det finns en politisk enighet i Norge, Sverige och Finland om att utveckla effektiva miljövänliga transportlösningar, vilket återspeglas i ökade offentliga budgetar. Som Nordens ledande entreprenör inom järnväg, spårväg och tunnelbana och med expertis inom hamnanläggningar och annan infrastruktur, har vi en bra position för att ta del av denna tillväxt, säger koncernchefen Henning Olsen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094