23948sdkhjf

Allvarligt IT-intrång – oklart vad som brustit 

Under onsdagen utsattes företaget Addtech för cyberbrott, och 80 av företagets dotterbolag drabbades. Det är fortfarande oklart var och om företagets cybersäkerhet brustit. 

Utredningen av angreppets omfattning och källa är under utredning. Addtech bedömer attacken som allvarlig, men inte mycket är känt i nuläget. 

– Återställandet fortlöper enligt plan. Vår organisation arbetar intensivt för att minimera påverkan på kunder och verksamhet. Jag är imponerad över att se hur hårt våra team arbetar för att hantera situationen. Jag känner mig trygg i att vår decentraliserade organisationsmodell är en fördel för oss, då vårt företag redan har ställt om till offlineläge för att kunna hantera situationen på bästa möjliga sätt”, säger Niklas Stenberg, vd och koncernchef i Addtech, i ett pressmeddelande på torsdagen. 

Under torsdagen har ett par system blivit återställda, vissa system har stängts ned och alternativa lösningar implementeras. Hur stor eventuell dataförlust det handlar om är under utredning. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094