23948sdkhjf

Startar simulator för cyberattacker 

Forskningsinstitutet RISE ska öppna en testanläggning för cybersäkerhet i Stockholm, där företag kan stresstesta sina system utan att riskera den egna verksamheten. 

Testbädden RISE Cyber range, ett treårigt projekt finansierat av Vinnova, Rise och ICT Sweden, ska ge företag en möjlighet att utbilda och träna sina medarbetare i cybersäkerhet. 

– RISE uppdrag är att stärka Sveriges konkurrenskraft och bidra till hållbar tillväxt. En väl fungerande cybersäkerhet är en förutsättning för att Sverige ska kunna dra nytta av digitaliseringens möjligheter. RISE cyber range kan bidra både till näringslivets innovationskraft och till att säkra viktiga samhällsfunktioner, säger Pia Sandvik, vd RISE. 

På träningsanläggningen kan en helt kontrollerad virtuell miljö byggas upp, och företags hela system eller delar av kan återskapas för att testas. 

– Vi vill göra det enkelt att jobba med de här frågorna som ofta upplevs som svåra. Istället för att bara fokusera på problemen borde vi se cybersäkerhet som möjliggörare för innovation och utveckling, säger Shahid Raza från RISE. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094