23948sdkhjf

Modern underhållsteknik hittar till vården 

Permobil, världens största leverantör av eldrivna rullstolar, tar nu inspiration från den moderna underhållsteknologin när de gör sina rullstolar uppkopplade. 

Realtidsinformationsbevakning och preventivt underhåll är begrepp som vid det här laget är välkända inom underhållsbranschen. Och nu har de hittat till vården också, via smarta rullstolar. 

Permobil har lanserat ett verktyg de kallar Permobil Connect. Genom att ansluta ett 4G-modem till rullstolarna kan de skicka realtidsdata om hur rullstolen mår, vilken sedan analyseras. På det sättet kan rullstolarna få prediktivt underhåll, och även felsökas på distans. 

Dagens upphandlingsregler för medecintekniska hjälpmedel möjliggör i dag inte ersättning för uppkopplad teknik. För att motväga det kommer Permobil erbjuda tekniken gratis. 

– Beslutsfattare måste ta sitt ansvar i att byta ut och anpassa befintliga system inom offentlig upphandling, så att personer med funktionsvariationer kan ta del av ny digital teknik i samma utsträckning som andra. Att offentliga upphandlingar fokuserade mindre på inköpspris och mer på vilket värde som ett hjälpmedel skapar, i form av ökad livskvalitet, bättre hälsa och högre självständighet, hade gjort stor skillnad säger, säger Peter Jidesjö, affärsområdeschef Service och Permobil Connect. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094