23948sdkhjf

ABB presenterar nytänkande ställverk – ”Revolutionerande” 

I slutet av året lanserar ABB ställverket NeoGear. Ställverket ska ge maximal effektivitet och minskade kostnader, genom att låna lösningar som används i flygplan och på rymdstationer. 

Lågspänningsställverket NeoGear ska lanseras under slutet av 2019. I ett pressmeddelande från ABB beskrivs ställverket som revolutionerande och banbrytande. 

– I dag inleds en revolution inom eldistributionsområdet. Ställverkssystem är avgörande när det handlar om att garantera säkerheten i den elektrifierade ekonomin, men inom området har det nästan inte skett någon innovation på mer än 30 år. NeoGear är ett bevis på att ABB strävar efter och ständigt satsar på att förse marknaden med framtidsfokuserade och hållbara alternativ som hjälper till att forma morgondagens infrastruktur, säger Alessandro Palin, global chef för ABB:s affärsenhet Distribution Solutions. 

De traditionella systemen med horisontella och vertikala samlingsskenor ersätt i det nya ställverket med en laminerande skensystemsteknik som testats vid anläggningar i Schweiz och Kina. 

Ställverket kompletteras även med digitala funktioner, som till exempel realtidsövervakning, förebyggande underhåll och fjärrassistans. 

Ställverket förätas bli tillgängligt i Sverige inom de närmaste åren. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344