23948sdkhjf

Nytt AI-verktyg förebygger totalkollapser

Sprickor och förändringar i infrastruktur som broar och tunnlar kan upptäckas på ett tidigt stadium med hjälp av ett nytt AI-verktyg.

 Lösningen, som utvecklats av startupföretaget Dynamic Infrastructure med verksamhet i New York och Tel Aviv, levererar molnbaserade 3D-vyer live över objektet och varnar förebyggande när förändringar upptäcks i samband med underhållsinsatser.

För varje objekt skapas en ”medicinsk journal” med bilder som tagits vid återkommande tillståndskontroller; inklusive bilder från smartphones, drönare och laserskanning. 

Den egenutvecklade AI-tekniken jämför gamla och arkiverade bilder med nya för att upptäcka defekter, avvikelser och problem vid drift- och underhåll.

Diagnosen skickas via vanliga webbläsare och kan omedelbart delas mellan ägare och driftpersonal för att påskynda underhållsarbetet.

Tekniken används redan i projekt i USA, Tyskland, Schweiz, Grekland och Israel. Enligt leverantören påverkas kostnader för nyutveckling, investeringar och löpande utgifter gynnsamt eftersom reparationer kan vidtas i god tid före objekten kollapsar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094