23948sdkhjf

Svevia får hållbarhetspris för underhåll i Umeå

Svevia fick i fredags pris i Sweden Green Building awards, för deras klimatbesparande åtgärder för vägunderhållet i Umeå.

Utmärkelsen för hållbar infrastruktur gick till Svevia och Trafikverket.

Motiveringen löd: Med en nytänkande inköpsstrategi öppnar Basunderhåll Väg område Umeå upp för innovation och ökad hållbarhet. Flera konkreta klimatbesparande åtgärder har på kort tid tagits fram och implementerats. Utmärkelsen för hållbar infrastruktur går till ett projekt som har stor möjlighet att stimulera andra beställare och entreprenörer till nytänkande inom hållbar infrastruktur. Om arbetssättet får spridning finns potential till mycket stor klimatbesparing totalt sett.”

Exempel på de åtgärder som genomförts och Svevia prisades för är bland annat inköp av två vätgasdrivna inspektionsbilar samt platsbyggd vätgasstation, ruttoptimering och minskad salthantering samt partikelsanering i Umeå centrum.

Fungerande vägar är avgörande för att samhället ska fungera. Att vi tillsammans med Trafikverket får den här utmärkelsen visar att Svevia driver utvecklingen i vägbranschen och vill göra skillnad för framtiden. Det visar också på möjligheten att minska negativ klimatpåverkan i alla led. Alltså inte bara vid nyproduktion, utan också i våra uppdrag med att sköta vägunderhållet, något vi gör dygnet runt och året om, säger Olle Öberg, chef för division Drift, Svevia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094