23948sdkhjf

De säkrar industrin med uppkopplade lager

SKF är en av de riktigt stora grundpelarna i svensk industri och nu hoppas de säkra framtiden.

Företaget är världsledande inom rullningslager sedan över hundra år. Men det är också ett bolag som satsar stort på digitalisering och ny teknik. I år är de utvalda ambassadörer för Elmia Subcontractor.

– Det pratas mycket om framtidsvisioner inom industrin idag. Men vi går ett steg längre och gör verklighet av det, säger Per Wilhelmsson, chef för SKF:s Industrial Sales i Sverige och Norge, rapporterar mässorganisationen Elmia i ett reportage.

Han syftar på SKF:s kompetenscenter, Rotating Equipment Performance Center, som invigdes i Göteborg i mars. Det första i sitt slag i världen.

I SKF:s Rotating Equipment Performance Center hjälper företaget sina kunder att säkerställa och öka tillgängligheten i sina maskiner genom tillståndskontroll i kombination med fjärranalys och åtgärdsförslag.

Med hjälp av trenddiagram kan avvikelser identifieras vid ett tidigt stadie och eventuella åtgärder kopplas på. Allt för att leverera en stabil och hög tillgänglighet i en anläggning eller maskin.

SKF:s olika finansieringslösningar gör det enkelt att komma igång. Det behövs inga stora investeringsbeslut för att köpa in ny utrustning.

– Vi kan med stor precision se hur maskinen mår och tidigt säga om något behöver kalibreras eller ses över. Då kan vi ta fram den bästa lösningen i god tid så att kunden kan optimera produktionen och få bättre kvalitet på produkten, förklarar Per Wilhelmsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078