23948sdkhjf

Specialanpassade verktyg för rullande underhåll

Dormer Pramet, som bland annat tillverkar specialdesignade reparationslok, utökar och utvecklar sitt utbud av reparations- och underhållsverktyg till järnväg.

Dormer Pramet planerar att utöka produktområdet svarvning av järnvägshjul under nästa år, då man har som mål att lansera ett nytt skär som till större mån stödjer olika trender bland kunder, till exempel lågt skärdjup.

Som med alla projekt inom järnväg skiljer sig varje applikation från nästa, så vi skräddarsyr regelbundet våra produkter för att tillgodose kundens behov. Det är mycket viktigt att vi arbetar nära maskintillverkaren och järnvägsorganisationen för att säkerställa var anpassningar behöver göras för att uppnå önskat resultat, säger Tomas Hantek, applikationsansvarig för järnvägsbearbetning på Dormer Pramet.

Vidare arbetar man med sina specialdesignade reparationslok, som kan arbeta i en konstant hastighet av 700 meter per timme och bearbeta den befintliga spårprofilen medan man rullar. Ett verktyg som kräver många speciallösningar beroende på kunden.

Vi levererade nyligen en dynamisk rälsfräs med en diameter på 300 mm till en kund för test. Den var specifikt skräddarsydd för att passa kundens nya maskin. I det första testet såg man att skärprofilen var enligt önskemål. Man insåg emellertid att deras nya maskin inte var stark eller styv nog att klara applikationens krav. Tillsammans med kunden, arbetar vi nu med justeringar för att föra projektet framåt, säger Tomas Hantek.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078