23948sdkhjf

Nya kurser för att minska kemiska arbetsmiljörisker

Enligt Arbetsmiljöverket anmäldes 800 arbetssjukdomar till följd av kemiska orsaker förra året. Nu har Teknikutbildarna tagit fram nytt material för att öka kunskaperna för säkert arbete med kemikalier.

Arbetsmiljöfrågor är viktigt och vår ambition är det ska vara enkelt att ta till sig viktig och nödvändig kunskap som behövs för att kunna arbeta tryggt och arbetsmiljömässigt korrekt. Att arbeta med kemikalier kräver kunskap, det kan ge allt från frätskador till allergier men även livshotande sjukdomar, säger Anna Lundbäck, produktchef på Teknikutbildarna.

De nya kurserna baseras bland annat på Arbetsmiljöverkets föreskrifter om kemiska arbetsmiljörisker, AFS 2014:43 och EU:s förordning REACH och märksystemet CLP.

I kursen går vi igenom vilka kemiska risker som kan förekomma och hur man arbetar med kemikalier på ett säkert sätt. Det handlar också om att lära sig hur märkning går till, hur skyltning ska se ut och förstå vikten av den personliga skyddsutrustningen. Den här kursen ger även grundläggande kunskap om de lagar, förordningar och föreskrifter som finns och hur de reglerar kemiska risker, säger Anna Lundbäck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125