23948sdkhjf

E-guide hjälper mobila maskiner klara nya krav

EU-kommissionens nya regler som införs 2019-2020 innebär strängare utsläppskrav för mobila maskiner inom industrin som inte är avsedda att användas för transporter på väg.

Nu lanserar Atlas Copco Power Technique en kostnadsfri e-guide som förklarar vilka konsekvenser EU-kommissionens nya utsläppsregler får för maskiner som inte är avsedda att användas för transporter på väg som exempelvis kompressorer, generatorer och pumpar.

V-kraven som reglerna syftar till införs 2019-2020 är ett sätt att minska luftföroreningarna. Kraven innebär hårdare gränser för utsläpp av partiklar (PM) tillsammans med förslag på nya gränser för partikelantal (PN). Det betyder att tillverkarna måste förse motorer i vissa effektkategorier med bland annat partikelfilter.

E-guiden ger nu kunderna en tydlig färdplan mot steg V-efterlevnad och förklarar samtidigt hur de nya kraven kommer att leda till ett utbud av renare produkter med bättre prestanda som kommer att vara tystare, mindre och mer bränslesnåla än någonsin tidigare.

- Det finns leverantörer som har kämpat med de nya motorarkitekturernas konsekvenser för deras produkter, men vi har länge varit medvetna om att införandet av steg V-kraven öppnar möjligheter för stora tekniska framsteg, säger Andrew Walker, President, Atlas Copco Power Technique Business Area.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078