23948sdkhjf

Trafikverket uttalar sig om underhållsbesparingarna

Under veckan har U och D rapporterat om hur tusentals sägs upp och miljoner ska sparas när Trafikverkets underhållsbudget börjat sina. Nu uttalar sig myndigheten om planerna.

Under torsdagen publicerade Trafikverket ett pressmeddelande där de upphandlingar och tilläggsbeställningar nu skjuts upp.

Vi har aldrig utfört så mycket underhållsarbete som i år. Samtidigt har vi genomfört åtgärderna snabbare än beräknat. För att anpassa underhållsplanen till en bättre framdrift, och undvika att vi överstiger de ekonomiska ramarna, kommer vi därför att behöva justera underhållsplanen framöver, säger Sven Ödeen, chef för järnvägsunderhåll på Trafikverket, i pressmeddelandet.

Läs mer: Tusentals varslas inom underhåll

Vidare förtydligar Trafikverket att man inte kommer att avbryta några projekt som redan upphandlats. Däremot görs en justering på cirka 60 miljoner kronor inom baskontrakten för pågående projekt.

Läs mer: Efter indraget underhåll – infrastrukturministern kräver bättring

Cirka 100 olika planerade åtgärder för de kommande sex åren kommer att senareläggas, bland annat upprustning av kontaktledningar och byte av signalställverk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109