23948sdkhjf

KmK Instrument i nytt samarbete

KmK Instrument AB har tecknat distributörsavtal med nederländska Innovatest Europe BV gällande försäljning och service av stationära hårdhetsprovare, programvaror och tillbehör i Sverige.

Samarbetet med Innovatest Europe BV har föregåtts av fortlöpande samtal mellan parterna som nu lett fram till ett samarbetsavtal.

- Innovatests höga kvalitet och innovativa hårdhetsprovare och programvaror, som tillverkas huvudsakligen i Europa, passar utmärkt i vårt sortiment och strategi att öka tempot inom materialprovning, säger Anders Vallenfjord, vd KmK Instrument AB.

Fördelarna med Innovatest produkter och tjänster är flera, menar han.

- Vi får ett mycket bredare erbjudande, som kan passa våra kunders skiftande behov, och vi får närmare till teknisk kompetens och service. Samarbetet ger också ökad möjlighet att utveckla vårt långsiktiga åtagande som ackrediterat laboratorium inom hårdhet. Vi har idag fem tekniker som kan utföra service och ambulerande ackrediterad kalibrering av hårdhetsprovare, vilket ger kunderna ökad trygghet och mindre risk.

Innovatests breda sortiment av stationära hårdhetsprovare kännetecknas av nytänkande och omfattar exempelvis FENIX-, VERZUS- och NEMESIS-serierna gällande Rockwellprovning, NEXUS-serien avseende Brinellprovning, samt FALCON-serien gällande Vickersprovning.

Utöver detta har Innovatest ett antal universella hårdhetsprovare, med kombinerade metoder i en och samma instrument, extra noggranna hårdhetsprovare för laboratoriemiljö, och slutligen hårdhetsprovning för integration direkt i en automatiserad produktionslinje.

Till utrustningarna erbjuds även ett omfattande urval av tillbehör, exempelvis kontrollblock och intrycksspetsar.

Avtalet omfattar stationära hårdhetsprovare, med programvaror och tillbehör, för leverans till kunder i Sverige. KmK Instrument blir huvudansvarig för försäljningen, och instrumenten kommer även att erbjudas via återförsäljare och samarbetspartners i landet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094