23948sdkhjf

Partnerskap för ökad maskinhälsa

Emerson och Arrowhead Systems, Inc. Har ingått ett partnerskap för att skapa nästa generationens övervakningssystem för maskinhälsa.

Målet är att öka drifttiden för maskiner som arbetar med hög hastighet vid packetering. Men lösningen är också tänkt att fungera på andra maskiner.

Busse ”SJI Viper High Speed Bulk Palletizer” och ”Alpha Turbo High Speed Depalletizer” paras nu ihop med Emerson's övervakningssystem. Genom att övervaka pneumatiska systemparametrar såsom luftflöde, tryck, vakuum, mekanisk manövreringshastighet och motorvibration ökar utrustningens effektivitet (OEE).

Det är en edgebaserad övervakning som behandlar informationen och gör systemanalysen via en lokal dataskärm eller med hjälp av fjärrövervakning på en surfplatta eller smartphone. Det ger operatörerna ett lättillgängligt verktyg för att övervaka maskinhälsan.

- Denna lösning erbjuder det snabbaste och mest skalbara sättet att öka OEE och i slutändan öka den totala produktionseffektiviteten för din fabrik, säger Dana Greenly, chef för affärsutveckling för mat- och dryckesförpackningar med Emerson's automationslösningar.

Det nya edgebaserade systemet använder PACSystems CPL410 för att samla alla sensordata för visualisering och analys. Det är anpassningsbart och skalbart för att lämpa sig för alla palleteringssystem eller kompletta förpackningslinjer.

Med realtidsövervakning av maskinhälsa och diagnostik precis vid operatören ersätts reaktivt maskinunderhåll av prediktivt underhåll, vilket möjliggör planering av åtgärder - problem som annars hade negativt påverkat OEE på förpackningslinjen.

- Eftersom vi har utrustning som körs med några av de högsta hastigheterna i branschen är prediktiv övervakning av maskinhälsa avgörande för våra kunders framgång, säger Scott Chehak, chef för Busse-SJI.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.159