23948sdkhjf

Ett steg närmare ett olycksfritt företag

Cementa arrangerar i höst sin årliga säkerhetsvecka. Målet är att bli ett företag utan olyckor.

Hälsa och säkerhet har högsta prioritet inom Cementa och finns alltid överst på agendan i alla sammanhang, uppger företaget. Med anledning av det arrangeras en årlig säkerhetsvecka på alla arbetsplatser inom företaget under hösten. Tanken är att öka medvetenheten och förebygga olyckor och arbetsrelaterade skador.

Säkerhetsveckan är en aktivitet som går ut på att belysa Cementas strävan efter att ge insikt i och förståelse för att säkerhetsarbetet är avgörande och angår alla – medarbetare, familjemedlemmar, entreprenörer, leverantörer, kunder och närboende.

– Vare sig man är chef eller medarbetare har man lika stort ansvar att se till att vårt företag lyckas med att nå vår vision om noll olyckor. Säkerhetsveckan är ett utmärkt tillfälle att uppmärksamma våra hälsa- och säkerhetsrutiner och att se till att varje medarbetare kommer välbehållen hem efter arbetsdagens slut, säger Cementas vd Magnus Ohlsson.

Medarbetare, linjechefer och säkerhetsrådgivare har förberett aktiviteter och en rad arrangemang för att lyfta lokala säkerhetsfrågor under säkerhetsveckan.

– En arbetsplats blir inte säker av sig själv. För att uppnå detta måste vi vara fokuserade, ständigt förbättra såväl tekniska som organisatoriska säkerhetsåtgärder, och inte minst att alltid ta hand om oss själva och våra kollegor. Det sistnämnda har visat sig vara det allra viktigaste.

Under årets säkerhetsvecka har Cementa bland annat valt att fokusera på områdena riskbedömning, låsrutiner, ordning och reda samt säkerhet för entreprenörer och besökare.

– Säkerhetsveckan är ett utmärkt tillfälle att föra oss ett steg närmare på vår resa mot att bli ett företag fritt från olyckor, avslutar Magnus Ohlsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078