23948sdkhjf

Nytt arbetsfordon för järnvägen

RailRent Nordic lanserar ett nytt arbetsfordon för järnväg som förväntas ge stora tidsvinster vid både nyproduktion och underhåll.

På branschmässan Elmia Nordic Rail i Jönköping den 8-10 oktober premiärvisar Jönköpingsbaserade RailRent Nordic en maskin som kan underlätta och modernisera arbetet med att montera och underhålla järnvägens kontaktledningar.

Tvåvägsfordonet TwoWay Multi har utvecklats för modernt, rationellt och kvalitetssäkrat montage av kontaktledningar. Dessutom kan fordonet användas vid allt annat servicearbete, som exempelvis broinspektioner, snöröjning och banunderhåll.

– När det gäller kontaktledningar har vi gjort jämförelser med den teknik som används idag i Norden och de visar att montagetiden halveras om man använder TwoWay Multi. Andra fördelar är att fordonet kräver färre antal personal och vi har också adderat en teknik som gör att all dragning sker med exakthet, säger Mikael Zagerholm, vd på Railrent Nordic.

Fordonet kommer från Scania, kranarna från Fassi och italienska SVI byggde sedan ihop allt till en maskin. SVI är en av branschens största på underhållsfordon. De är kända för sin stora erfarenhet och förmåga att bygga maskiner med hög tillförlitlighet.

RailRent har byggt två maskiner som nu ska hyras ut i Norden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082