23948sdkhjf

Stort UH-kontrakt till Epiroc

Epiroc har vunnit ett betydande kontrakt från Codelco för service av gruvutrustning som används vid Andina-gruvan nära Chiles huvudstad Santiago.

Det är ett av de största kontrakten någonsin för Epirocs division Mining and Rock Excavation Service. Fullserviceavtalet sträcker sig över sju år och omfattar bland annat Epirocs servicetekniker på plats för underhåll av utrustning såsom Epiroc-borriggarna Pit Viper 351 och FlexiROC. Kontraktsvärdet uppgår till cirka 665 miljoner.  

- Vi är stolta över det viktiga partnerskapet med Codelco. Tillsammans gör vi deras verksamhet så produktiv, effektiv och säker som möjligt. Borriggarna gör ett tufft, hårt arbete och vi är glada att ha en serviceorganisation av högsta kvalitet som säkerställer att utrustningen kontinuerligt presterar på högsta nivå, säger Helena Hedblom, Epirocs Gruv- och Infrastrukturchef.

Codelco är ett chilenskt statligt gruvbolag och världens största kopparproducent. Andina-gruvan har verksamhet både ovan- och underjord och har den näst största kopparreserven bland alla gruvor i världen.

Kontraktet inkluderar möjligheten att inom en snar framtid implementera automatiseringsfunktioner för den befintliga maskinflottan, såsom fjärrstyrning från säkert avstånd, liknande det som Epiroc har tillhandahållit vid andra dagbrott i Chile och runt om i världen.

Detta kontrakt utvidgar Epirocs redan betydande närvaro i Chile. I juni 2019 meddelade Epiroc att det hade vunnit en stor utrustningsorder från byggkoncernen Züblin International GmbH Chile Spa för att utvidga den Codelco-ägda El Teniente-gruvan.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078