23948sdkhjf

Fortsätter underhålla viktig pulsåder

På uppdrag av Trafikverket kommer Svevia att fortsätta att sköta om det statliga vägnätet inom driftområde Västra Södertörn

Driftområdet består totalt av 297 kilometer asfalterade vägar med den stora pulsådern E4/E20 från Södertälje och in mot Stockholm.

– Det här är ett av landets mest trafikintensiva driftområden. Så även om det till ytan är ett förhållandevis litet driftområde finns det stora utmaningar i uppdraget säger Ninos Lahdo, Svevia.

Svevias uppdrag är att sköta områdets löpande underhåll som till exempel att laga sprickor och hål i vägbanan, sköta om vägmärken, vägräcken. Vintertid ska Svevia snöröja, halkbekämpa och göra vägarna säkra och framkomliga.

Området innehåller flera avgörande anläggningar som tunnlar och Essingeleden som måste fungera för att strömmen av Stockholms alla pendlare ska kunna ta sig in och ut ur stan.

– Alla åtgärder för underhåll planeras till nattetid och är förenat med ett stort pådrag av resurser för att stänga av och leda om trafiken medan arbetet pågår. Vintertid är det ständigt högsta beredskap.

Det förnyade kontraktet började gälla från den 1 september i år och sträcker sig över fyra år med möjlighet till två års option och är värt cirka 67 miljoner kronor per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078