23948sdkhjf

Brand vid kraftvärmeverk

En större brand vid Jämtkrafts kraftvärmeverk bekämpades på söndagen av räddningstjänsten från Östersund och Brunflo.

Det var vid 13-tiden på söndagen som branden utbröt i en bränslehög där flis och bark lagras. På grund av vind spreds elden snabbt vidare mellan högarna.

- Det händer ibland att det brinner i bränslehögarna, men ofta klarar vi av att släcka själva. Den här gången blev det tyvärr en större brand så vi fick kalla in räddningstjänst, säger Jonas Vestun bränslechef på Jämtkraft.

Strax innan klockan fyra på söndagseftermiddagen var tolv personer på plats från räddningstjänsten för att bekämpa elden. Läget bedömdes då som stabilt och elden var under kontroll.

Det kommande dygnet, det vill säga i dag måndag, kommer Jämtkraft att sätta in personal som eftersläcker och brandbevakar området. Bränslehögen som eldhärjats kommer att grävas ur med hjälp av grävmaskiner och traktorer.

- Vi har resurser här inne på området med vattenposter om det skulle behövas. Det här är såklart jättetråkigt, men vi är glada att ingen person har kommit till skada och det är inte heller så stora ekonomiska värden som brunnit upp, säger Jonas Vestun.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141