23948sdkhjf

Medgrundare av ny säkerhetsallians

Schneider Electric blir medgrundare av ett nytt industrisamarbete som ska förbättra cybersäkerheten.

Schneider Electric har anslutit sig som medgrundare av den nybildade ISA Global Cybersecurity Alliance. Initiativet till samarbetet togs av International Society of Automation, ISA, i syfte att främja beredskapen och medvetenheten kring cybersäkerhet för kritiska infrastrukturanläggningar, internationella tillverkningsindustrier och processer.

Genom att sammanföra teknik- och systemleverantörer, leverantörer av IT-infrastruktur, tjänsteleverantörer, systemintegratörer och andra organisationer, kommer den nya alliansen att proaktivt ta itu med det växande cyberhotet.

– Vårt mål är alltid att hjälpa våra kunder att maximera deras lönsamhet, säkerhet, effektivitet och pålitlighet. Därför gör vi allt vi kan för att skydda dem från cyberhot och den skada som det kan orsaka, säger Nathalie Marcotte, vice vd för Industrial Automation Services på Schneider Electric.

Mary Ramsey, verkställande direktör för ISA, kommenterar Schneider Electrics engagemang så här:

– När industrin möter nya eskalerande, innovativa och farliga cyberattacker, bör varje organisation som har ett intresse av att skydda vår globala infrastruktur samarbeta för att förbättra hur slutanvändare försvarar sig. Vi är glada att Schneider Electric gått in som en av våra första medgrundare. Schneider Electric och samtliga andra medgrundande medlemmar har tagit sig an åtagandet och ambitionen att möjliggöra en skyddad och säker verksamhet.

Medlemsstyrda Global Cybersecurity Alliance kommer att fastställa prioriteringar för att främja utvecklingen av nya standardbaserade defensiva strategier som säkerställer att människor, processer och teknik är redo och skyddade mot cyberhot i större utsträckning. Dessa mål inkluderar:

  • Delande av kunskap och information i en öppen miljö.
  • Utöka och främja kontakten med regeringar, tillsynsmyndigheter och intresseorganisationer runt om i världen. 
  • Påskynda utveckling och adaptioner av standarder.
  • Utöka standardserien ISA 62443 till relevanta marknader och hjälpa specifika branschvertikaler att tillämpa standarderna. 
  • Tillhandahålla de främsta praxisverktygen som syftar till att hjälpa företag att navigera över hela livscykeln för cybersäkerhetsskydd.  

– Schneider Electric har under en längre tid uppmuntrat industrin att delta i öppna konversationer och etablera nya strategier som förbättrar hur global infrastruktur hanterar och bemöter cyberhot. Vi är glada att ISA har bemött denna uppmaning och vi ser fram emot ett öppet samarbete mellan oss och våra medgrundare, kollegor och medlemmar, samt en rad andra anslutna till den globala industrin, säger Nathalie Marcotte.

ISA står bakom utvecklandet av cybersäkerhetstandarderna ANSI/ISA 62443 för automatiserings- och kontrollsystem. Dessa har antagits av International Electrotechnical Commission IEC 62443 och även genererat stöd hos FN. Standarderna definierar krav och förfaranden för implementering av elektroniskt säker automatiserings- och kontrollsystem, säkerhetspraxis och för bedömning av elektronisk säkerhetsprestanda.

Flera branschledare så som Claroty, Nozomi, Johnson Controls, Rockwell Automation och Honeywell, har också anslutit sig till Alliance som grundande medlemmar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093