23948sdkhjf

Nytt samarbete om digitala tvillingar

ÅF Pöyry, Siemens Digital Industries och Siemens PLM Software fördjupar sitt strategiska samarbete kring digitala lösningar för industriföretag med fokus att hjälpa kunder minimera risken för produktionsförluster genom virtuella simuleringsmodeller, så kallade digitala tvillingar. Mer specifikt kommer samarbetet att fokusera pvirtuell simulering av idriftsättning, så kallad Virtual Commissioning.

Erbjudandet till kund utgår från tekniska experter från ÅF med mycket god kännedom om Siemens digitala erbjudande. Automationslösningarna som erbjuds kommer från Siemens Digital Industries och simuleringsprogramvaran från Siemens PLM Software.

I och med partnerskapet kommer ÅF och Siemens nu gemensamt ta nästa steg i att effektivisera våra kunders digitala transformation för en förbättrad effektivitet och flexibilitet i hela deras produktion, säger Robert Larsson, EVP och Divisionschef Industrial & Digital Solutions hos ÅF Pöyrö.

En virtuell simulering av en produktionsanläggning alternativt en produktionsprocess innebär att en idrifttagning kan förberedas i detalj i en digital miljö, innan den realiseras. Fördelarna med att använda digitala tvillingar är många: kortare ledtider, ökad säkerhet vid idrifttagning och upptrappning, samt möjlighet för operatörer att utbilda sig i en simuleringsmiljö före det blir ”skarpt läge”. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094