23948sdkhjf

Bättre koll på hela gruvprocessen

ABB har tagit fram ett nytt verktyg som sammanbinder och samordnar gruvoperatörerna, arbetskraften, utrustningen och alla gruvaktiviteter i realtid, från gavel till kross. Verktyget heter Ability Operations Management System för gruvdrift (OMS) och har utvecklats i samarbete med Boliden AB och ArcelorMittal Mining Canada.

Tanken är att integrera styrning med korta intervaller och sluten schemaläggning i en enda digital plattform
Med en applikation för styrning med korta intervaller kan gruvoperatörer övervaka och granska driftplaner och resultat baserat på mål, mätvärden och nyckeltal. Avvikelser kan analyseras och minimeras i realtid under ett skift för omedelbara korrigerande åtgärder.

Applikationen för sluten schemaläggning kombinerar övergripande planering med detaljstyrning genom en heuristisk algoritm för automatisk schemaläggning. På så sätt kan gruvplanerarna uppnå bättre effektivitet på produktionsplaneringen i allt från förberedelser till krossning, något som optimerar resursanvändningen i realtid och följer produktionsplanen på ett effektivare sätt.

System kan presentera ”vad händer om”-scenarier i det fall uppgifter misslyckas eller driftförändringar införs. På så sätt får gruvoperatörer och planerare hjälp att fatta bättre underbyggda beslut snabbare

– Även om detta kan verka enkelt är koordineringen av den taktiska och den operativa planen en av de största utmaningarna inom modern gruvverksamhet, säger Eduardo Lima, produktchef för integrerad gruvdrift på ABB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094