23948sdkhjf

Ny kommunikationslösning ökar säkerheten

Ørsted har tecknat ett avtal med Atcom ApS och Celab Communications Danmark A/S. Ørsteds lösning omfattar Celab Four:C Dispatch, med så kallad people tracking-funktionalitet som huvudsakligen kommer att användas för att trygga medarbetare genom att registrera och lokalisera underhållspersonal på Ørsted’s fartyg och vindkraftverk i Nordsjön.

Utöver dispatcher-lösningen kommer också det befintliga Tetra-systemet att uppdateras för bättre samtalskvalitet och dataöverföring mellan vindkraftsparken och Ørsted’s huvudkontor i Esbjerg.

Den nya lösningen ger Ørsted bättre överblick över vart enskilda medarbetare befinner sig vare sig de är i hamnen, ombord på ett servicefartyg, på ett vindkraftverk eller på boendeplattformen.

Atcom ApS är specialiserade på design, utveckling och service av avancerade elektroniska lösningar till Offshore-branschen och har i många år varit leverantör till olja- och gasindustrin i Nordsjön och Mellanöstern.

Celab Communications Danmark A/S är ett helägt dotterbolag till Celab Communications AB och är precis som moderbolaget dedikerade till att tillhandahålla skräddarsydda verksamhetskritiska kommunikationslösningar. Koncernen har i fyrtio år levererat olika lösningar till bland andra ett antal av nordens största energibolag, både för daglig drift och för kritiska situationer.

Atcom och Celab har nyligen påbörjat ett samarbete för att tillhandahålla intelligenta lösningar och produkter till segmentet för ”hållbar energi” och inleder partnerskapet med leveransen till Ørsted A/S.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.118