23948sdkhjf

Ökar driftsäkerheten i Mörby Centrum

Schneider Electric deltar ombyggnationen av Mörby Centrum och ska med sina lösningar öka driftsäkerheten.

Just nu pågår en ombyggnation av Mörby centrum. Denna storsatsning, som avser 38 000 kvadratmeter, ska skapa en ny galleria med namnet Danderyds Centrum – en moderniserad och hållbar fastighet.

På uppdrag av Skandia Fastigheter och TL Bygg deltar Schneider Electric som partner vid ombyggnationen och ska med sina tekniska lösningar säkerställa maximal energieffektivitet och ökad driftsäkerhet.

Butiksytor samt kontorsytan ska utökas. Dagens centrum på 18 300 kvadratmeter butiksyta utökas till 33 000 kvadratmeter.

- Vi är väldigt stolta över att vara med och delta i ombyggnationen av Mörby Centrum med våra hållbara och säkra lösningar. Vid just större publika platser är det av extra angelägenhet att området kan tillförsäkra en säker och hållbar miljö, säger Andreas Finnstedt, affärsområdeschef för Digital Energy på Schneider Electric.

IoT-plattformen EcoStruxure Building Operation ska installeras i fastigheten och utgöra hjärtat för en stor del av de tekniska installationerna. Skandia Fastigheters driftpersonal ska via denna plattform få rätt verktyg för att säkerställa en god driftekonomi med hög driftsäkerhet. Allt detta i ett användarvänlig mobilt gränssnitt.

Med Ecostruxure som överordnat styrsystem är fastigheten väl förberedd för att i framtiden också enkelt kunna integrera nya system för smarta informationsutbyten mellan systemen.

- Vi ser uppdraget som inledningen på ett längre samarbete med Skandia Fastigheter. Vi känner oss övertygade att vi med vår tekniskt öppna, IT-säkra och skalbara IoT-plattform Ecostruxure kan bidra med att hjälpa dem i sin digitaliseringsresa, säger Viktor Wangrosso, Affärsutvecklare Schneider Electric.

Ombyggnationen hade sin start tidigare i år och projektet beräknas vara klart under 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094