23948sdkhjf

Presto Brandsäkerhet AB förvärvar

Presto Brandsäkerhet AB förvärvar Farligt Gods Gruppen i Sverige AB, med säte i Malmö.

I och med köpet blir Presto en av Sveriges ledande aktörer för utbildning- och konsultverksamhet inom arbetsmiljö. De har sedan tidigare förvärvat snabbväxande Aptum AB.

Presto finns på fler än 50 orter i Norden och förser över 50 000 kunder med kunskap, service och produkter genom konceptet ”Fire Risk Management”. Presto är baserat i Katrineholm med egen produktion och centrallager.

Med förvärvet av Aptum, är Presto marknadsledare inom brand och säkerhet i Norrland. Verksamheten erbjuder helhetsåtaganden inom brandskydd, utbildning och fallskydd.

Farligt Gods Gruppen är en stark regional aktör i utbildningsbranschen inom entreprenad, industri- och transportbranschen. Bolaget bildades 2006 av Finn och Åsa Konsberg.

- Vi ser att affären med Presto gynnar alla inblandade. Våra kunder får tillgång till ett bredare utbud av utbildningar och våra anställda får möjlighet att utvecklas i en dynamisk miljö. Farligt Gods Gruppens starka ställning i Syd kompletterar Prestos närvaro i nord- och mellansverige, säger paret Konsberg.

- Förvärvet känns helt naturligt efter vårt långa och konstruktiva samarbete. Tack vare Farligt Gods Gruppens starka närvaro inom transport, industri och entreprenad i Syd får vi tillsammans ett helhetserbjudande som bidrar till en tryggare arbetsmiljö i Sverige, enligt Gustav Nord på Presto.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079