23948sdkhjf

Säkrar värmen till Jönköping

För att kunna garantera fjärrvärme och varmvatten till sin växande befolkning investerar Jönköping i en stor ackumulatortank.

Jönköping utvecklas och växer. För att möta stadsutvecklingen, och för att kunna erbjuda hållbar värme till fler, har Jönköping Energi beslutat att bygga en ny ackumulatortank på Torsvik.

Ackumulatortanken kommer att fungera som en gigantisk termos och göra det möjligt att säkra leveransen av framtida värme och varmvatten. Ackumulatortanken kommer stå längs E4:an vid kraftvärmeverket i Torsvik och bli totalt 49 meter hög.

När den tas i drift kommer den inte bara att säkra leveransen av fjärrvärme till kunderna, utan också bidra till att minska beroendet av fossila bränslen och därmed minska klimatpåverkan.

– Den nya tanken ger oss möjlighet erbjuda våra kunder ännu bättre leveranssäkerhet. Den kommer att göra så att vi kan lagra värmeenergi och leverera i nätet när efterfrågan ökar, ett effektivare och mer hållbart sätt att producera värme på, berättar Svante Berglund på Jönköping Energi, som leder arbetet.

Ackumulatorprojektet har beviljats ett bidrag från Klimatklivet, ett stöd som organisationer kan söka hos Naturvårdsverket för minskad klimatpåverkan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126