23948sdkhjf

Ska säkra kompetensförsörjningen

För att säkra långsiktig kompetensförsörjning tar Kiwa Inspecta hjälp av Academy för att hitta och utbilda 20 personer till besiktningsingenjörer.

Kiwa är en global organisation ledande inom provning, besiktning och certifiering, med 750 medarbetare i Sverige. Den nya utbildningen kräver inga tidigare kunskaper.

- För att nå våra mål och växa som bolag krävs det att vi har rätt kompetens och motiverade medarbetare. Vi tycker det här är en spännande satsning som går helt i linje med vår tillväxtstrategi säger Erik Landgren, vd Kiwa Inspecta.

Under tolv veckors utbildning, med start i oktober, kommer deltagarna bekanta sig med Kiwa Inspectas olika besiktningssystem. Lära sig om arbetsmiljö, riskbedömning och regelverk för att kunna vara produktiva ute på fältet från dag ett.

Efter utbildningen är de garanterade en tillsvidareanställning hos Academys systerbolag Academic Work, med uppdrag på något av Kiwa Inspectas kontor runt om i landet. Ambitionen är att de överrekryteras efter ungefär ett år och fortsätter sedan sitt lärande hos Kiwa Inspecta.

- Vi har hittills utexaminerat över 1 100 konsulter inom IT, teknik och ekonomi. Tillsammans med Kiwa Inspecta gör vi nu vår första utbildning inom besiktningsbranschen, vilket känns väldigt spännande. Det är riktigt roligt att ett så ledande bolag som Kiwa väljer att göra en sådan här innovativ satsning för att få fram ny kompetens, säger Emelie Bernhardsson, vd på Academy.

Utbildningen är kostnadsfri, sker på Academy Campus i Kista och utförs enligt metodiken Accelerated Learning. Det innebär stort fokus på praktiskt lärande i högt tempo, samarbeten i team och ständig feedbackdialog. Stor vikt läggs vid rekryteringsprocessen, där logisk förmåga och motivation är det som avgör om kandidaten är aktuell för intensivutbildningen, snarare än tidigare bakgrund och erfarenhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126