23948sdkhjf

Högt betyg för OKG

Strålsäkerhetsmyndigheten bedömer att OKG har hanterat den pågående kärnkraftsomställningen väl.

Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM, anser att OKG har god framdrift inom flera områden, såsom inom underhåll och beredskap för haverihantering.

– Detta är ett externt betyg som betyder extra mycket för oss som organisation och ett kvitto på det goda arbete och engagemang som alla verksamma på OKG visar prov på dagligen, säger Johan Dasht, vd på OKG.

OKG kommer från en situation med särskilda villkor för drift från 2012-2016 och har efter många års insatser och förbättringar gått från "godkänt" till "tillfredställande". Det positiva och aktuella omdömet berör anläggningarnas samlade förmåga och prestation, samt sättet att bedriva verksamheten.

– Värderingen är det högsta betyg OKG någonsin har fått från myndigheten och visar också på förtroendet för OKGs förmåga att hantera både drift av O3 samt avveckling av O1 och O2 med säkerheten i fokus. Det finns alltid förbättringsmöjligheter och myndighetens samlade värdering ger oss ytterligare energi att fortsätta förbättringsarbetet.

SSM konstaterar bland i sin rapport att bolaget hanterar organisations- och verksamhetsfrågor väl och har bedömt att omställningen inte påverkat säkerhetskulturen eller strålsäkerheten negativt trots den förändring organisationen genomgår.

– Andra omdömen om OKG som gjorts av WANO, World Association of Nuclear Operators, våra ägare, liksom våra egna mätetal, pekar alla i en positiv riktning. Att ständigt utveckla oss själva och bolaget är mer ett maratonlopp än ett sprinterlopp, och att få kvitto på vårt resultat ger energi under resans gång, säger Johan Dasht.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078