23948sdkhjf

Assemblin förvärvar företag

Assemblin VS har förvärvat Industri- och Värmemontage Werme AB (IVM) samt KP Svets & Smide AB, med verksamhet i Uppsala, Stockholm och Mälardalen.

IVM och KP Svets och Smide ägs idag av samma ägare, som nu säljer hela aktieinnehavet till Assemblin VS. IVM är specialiserat på om- och nybyggnation samt underhåll av undercentraler för fjärrvärme, undercentraler, gas och ånga och kulvertarbeten. Kunderna är främst energi- och industribolag, och ungefär 60 procent av uppdragen är hänförliga till ramavtal.

KP Svets och Smide är specialiserat på byggnadssmide och reparationer. Kundgruppen är en blandning av företag och privatpersoner.

– Vi är otroligt glada över att kunna hälsa våra nya medarbetare, kunder och leverantörer välkomna till Assemblin. Dessa förvärv blir ett bra komplement till vår verksamhet, både geografiskt som produktmässigt, säger Andreas Aristiadis, vd och affärsområdeschef för Assemblin VS.

Tillträdet sker omgående.

– Det här är ett spännande steg för oss på IVM och KP Svets och Smide. Vi ser fram emot att bli en del av ett större sammanhang. Assemblin har ett gott rykte på marknaden, och efter de diskussioner jag har fört är jag övertygad om att det är en ägare som kommer att hjälpa oss att berika våra kunder och medarbetare, säger Jonny Werme, ägare och vd i IVM och KP Svets och Smide.

Bolagen har tillsammans 66 medarbetare och en årsomsättning på cirka 100 MSEK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125