23948sdkhjf

Väljer Visolit för fastighets-IT

I ett femårigt avtal får Visolit helhetsansvaret för Uddevallahems it-miljö.

Allmännyttiga bostadsstiftelsen Uddevallahem är den största aktören i Uddevalla och hyresvärd för ungefär var sjätte person i området. Nu väljer företaget att lägga allt ansvar för support och förvaltning av it-miljön på Visolit.

Visolit har utvecklat speciella it-tjänster inom fastighet som omfattar central hantering, hyresgäst-IT, tekniken bakom aktivitetsbaserade kontor, infrastruktur för Internet of Things (IoT) samt så kallad Proptech. Det senare innebär digitalisering av bland annat underhåll, uthyrning, förvaltning, infrastrukturtjänster och dokumenthantering.

- Fastighetsbranschen är mitt i en ny teknikrevolution där IoT och Proptech ger helt nya möjligheter till värdeökning. För att till fullo kunna fokusera på detta och vår kärnverksamhet, behövde vi hitta en partner som med helhetsansvar kan driva vår it-miljö på ett hållbart sätt, säger Thomas Aebeloe, vd för Uddevallahem.

Johan Magnusson, vd för Visolit Sverige, kommenterar avtalet så här:

- Våra IT-tjänster för fastighetsbolag har utvecklats ur de utmaningar som vi vet att sektorn har och kunskapen om vad de behöver. Uddevallahem har vågat utmana sina upparbetade rutiner och välja ett nytt arbetssätt, som vi ser mycket fram emot att vidareutveckla.

För att säkerställa god och snabb support kommer Visolit bland annat ha en tekniker på plats hos Uddevallahem.

Avtalet, som gäller under fem år med möjlighet till förlängning, uppgår till 6,9 miljoner kronor, med möjlighet till optioner på sammanlagt 8,4 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112