23948sdkhjf

Ventiler i processindustrin

| Av Christer Åkerlundh | Tipsa redaktionen

I processystem är det många olika ventiltyper att hantera och de förutsätts fungera och vara täta vid manöver. De flesta ventiler är manuella och manövreras också relativt sällan. Beroende på avsikten med ventilen kan den vara mer eller mindre kritisk när den behöver fungera

Köper vi då täta och fungerande ventiler? Svaret är lite oklart eftersom det är möjligt att följa normer och ändå leverera läckande ventiler från fabriken. Ja det gäller inte alla ventiler men en stor del av de som levereras till processindustrin får enligt normerna ha ett visst läckage.

Vid provtryckning på fabriken accepteras, beroende på dimension ett läckage av ett visst antal bubblor eller droppar per minut. Detta gäller ventiler med metalltätning det vii säga där två metalliska slipade ytor tätar mot varandra.

Många tillverkare anger amerikanska eller europiska normer som sin tillverkningsstandard, där det som kund är viktigt att faktiskt sätta sig in i vilka standarder, och då accepterade täthetkrav vid provtryckning innan leverans, som tillverkaren följer.

Mjuktätade ventiler, oftast med tätningsytor i PTFE eller gummi, brukar anges som helt täta. Begränsningen för mjuktätande ventiler är temperatur, tryck och media så där dessa inte fungerar så är det metalltätande ventiltätningar som gäller.

Man måste också ha klart för sig att tester före leverans sker i relativt ren fabriksmiljö med rena media med andra ord så är ventilen så tät som den skall vara enligt normen när den lämnar fabriken. Ventiler provtrycks i testriggar med en önskad placering vilket gör att annan placering till exempel med horisontellt placerade spindlar inte testats och i vissa fall helt avrådes från tillverkarna som en korrekt installation. När ventilen sedan installeras så har vi många ytterligare faktorer som kan påverka den faktiska funktionen i anläggningen.

Vid installationen spelar entreprenörens kompetens en viktig roll för slutresultatet, man bör placera ventilen på en bra plats i röret så att eventuella partiklar, svetsrester etc inte påverkar ventilens tätningsytor. Ventiler har olika konstruktioner som lämpar sig att installera i olika lägen, valfritt läge eller för vissa ett läge t.ex. upprätt.  Verkligheten ger inte alltid full valfrihet men ibland ser man installationer som är dåliga både för ventilen och operatören.

Om nu en tillverkare lägger tid och kapacitet på att tillverka en ventilspindel som vid manövrering skruvas upp och ner genom en packbox och som nu är extremt rak, rund och har mycket hög ytfinish och dessutom installerar en högklassig packbox i grafit för att uppnå absolut bästa täthet mot omgivningen, vad kan då gå fel?

Det tillverkarna inte kan kontrollera är det som händer efter installationen dvs på verkan från omgivningen, renheten eller skötsel av ventilen. Från många ventiltillverkare får vi mycket högklassiga ventiler som fungerar som de bör innan ventilerna utsätts för omgivningen.

En spindel som har rostangrepp, smutsbeläggningar eller motsvarande växer i omfång. Detta kommer då vid manöver att skrapas av mot grafittätningen i spindeltätningen som i sin tur tar skada vilket ökar risken för läckage.

Detta kompenseras med ansättning av packboxtätningen som i sin tur ger ökat vridmoment på ventilen och ett tyngre arbete för operatören. Ventiler som är tröga att manövrera är ett stort bekymmer för processindustrin.

Orsaker finns i bristande underhåll och för hårt dragna spindeltätningar men också i för dåligt smorda gängor och spindlar. Användande av manualer och kunskap om ventiler ger ökade möjligheter att få bättre fungerande ventiler i hela kedjan från rätt installation till rätt driftsunderhåll är viktigt.

När en fabriksny ventil som nyligen installerats läcker igenom i ledningen, så frågar man sig varför? Beror det på kvalitetsproblem från fabriken, eller är det en dålig installation, uppstart eller helt enkelt fel ventil? 

Vad skall man då göra när det händer att en ny ventil läcker, eller snarare vad skulle man gjort innan?

Först måste man välja rätt ventil och se till att den testas mot krav. Man kan mycket väl kräva en helt tät metalltätad ventil mot extra hantering och kontroll men sedan måste man placera den rätt i systemet och se till att den installeras med rätt kunskap. När den väl är på plats skall systemet rengöras och startas upp korrekt och ventilen skall testas på plats. Operatören måste förstå ventilens funktion och speciellt vad som gör den tät och hantera ventilen med den kunskapen.

Vid beställning av ventiler är det rimligt att ställa frågan till leverantören hur tät ventilen är och vilken manöver kraft som erfordras för önskad funktion. Med tiden kommer ventilen gå tyngre och bli svårare att få tät, igenom och ut mot omgivningen, om man inte sköter den på ett bra sätt.

Se till att ventilerna har rätt täthet för genomflöde och mot omgivningen från början och gör rätt vid installation, uppstart och drift så får man bästa möjliga förutsättningar att ha lång livslängd på ventilerna.

Thomas Lundqvist

LT Teknik & Ventil AB

Håll dig uppdaterad med UochD
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Vattenfall anlägger en av Sveriges största solcellsparker

1

Handelskammaren – underhåll räcker inte

Microsoft dataskyddsanpassas

Midroc Electro förvärvar CraneX

Vattenfall bygger, driftar och underhåller batterilager

Ny tjänst för affärsutvecklare från infrastruktursektorn

Nyhetsbrev

Misstänkt drönare över Forsmark – igen

Arkiv

Tysk tågsatsning på 900 miljarder

Stororder utan buller och brak

Romantika åker först på schemalagt underhåll

Driftsäkrar datacentret

Drönare levererar reservdelar till vindkraftverk

Gripenmotorer ska underhållas i Sverige

Effektivare underhåll med uppkopplade fastigheter

Ställningsföretag sparkas för bristande säkerhet

Yrkesutbildning för järnvägstekniker

Två ettåriga yrkeshögskoleutbildningar inom järnvägsteknik har premiär på Nässjöakademien i höst – kvalificerad signaltekniker och kvalificerad kontaktledningstekniker.

Robotar sköter underhållet

Cyberattack på SVT – hör deras egen historia

Det lönar sig att arbeta

Norska underhållsarbetare kom till undsättning

Trafikverket förnyar Infranords underhållsuppdrag

Personalbrist inom både drift och underhåll

Øresundsbron underhållsmålas

LKAB hotar med att stoppa driften

Plus

Krönika: Är företagskultur en smörgåstårta?

Enklare underhåll med remmar

Förlorade fingrarna vid driftstopp

Plus

Krönika: Världen väntar på dig

Fördubbling av yrkesutbildningar 

Vattenläckan i Bromma hade naturliga orsaker

Regional samordning av säkerhets­analyser

Sida satsar på IT-säkerhet

Jonerna besegrar dammet

Göteborg släpper öppna geodata

Underhåll blev 2 miljoner dyrare reparation

1,3 miljarder till forskning i AI

Se alla Företagens egna nyheter

RS Components lanserar ny industritålig multimeter

Tips för att välja biokompatibelt smörjmedel - G A's Blogg

Nodd presenterar samarbete kring Digital Signage

RS Components lanserar unikt IEC-apparatintag från Recom

RS Components lanserar redundansmoduler från TDK-Lambda

Nytt stipendium för industriell innovation har instiftats

Rätt val av smörjmedel för momentdragning är kritiskt!

Värmetåligt lim – vad innebär det?

Se här hur du här hur du kan säkra turbinen med rätt olja!

Hur limmar och fogar jag detaljer som sedan ska lackeras?

Elektriskt ledande lim – ett alternativ till lödning

Visualisera för ökad säkerhet

NLGI-klass för smörjfett – vad innebär det?

Musikhjälpen 2019 - G A Lindberg sponsrar med flera bidrag!

Nu har vi invigt vårat nyrenoverade labb

Vi stödjer Musikhjälpen - Buda på våra snygga Hoodies!

ALMI ger Nodd verifieringsmedel för visuella mötesverktyg

G A Lindberg instiftar stipendium för industriell innovation

Nodd & PreemRaff om visualisering på Underhållsmässan

Effekten av plasmabehandling på feta plaster

Inbjudan till workshop gällande avmagentisering 26 & 27 nov

Nodds magnetsystem visualiserar underhållsarbete

Så väljer du rätt dispenseringsnål till din vätskedosering

Mycket smidigt simulerings instrument endast 1700 SEK.

Vår miljötekniker blir intervjuad ang. substitution av RISE

Sänd till en kollega

0.094