23948sdkhjf

Så mycket kostade cyberattacken Norsk Hydro

Cyberangreppet mot aluminiumtillverkaren Norsk Hydro i mars blev en mycket kostsam historia. Och produktionen är fortfarande inte tillbaka fullt ut.

Den 19 mars drabbades Norsk Hydro av en allvarlig cyberattack som slog ut stora delar av deras datasystem runt om i världen och som också påverkade produktionen kraftigt, under viss tid gick delar av produktionen på knappt halvfart.

Nu, två månader senare, har vi kontaktat Norsk Hydro för att höra hur det har gått. I stort sett är all produktion normal men det värst drabbade produktionsområdet - "extruded solutions" - körs fortfarande på bara drygt 95 procent av full produktion.

– Det finns fortfarande IT-system där vi har tillfälliga lösningar och system som behöver återställas. Det här arbetet tar lite tid, men påverkar inte produktionen direkt, säger informationschef Halvor Molland.

Bolaget skulle också ha publicerat sin kvartalsrapport men på grund av attacken har de valt att skjuta fram publiceringen av denna. De har dock valt att ge ut lite information inför den fullständiga kvartalsrapporten. Där berättar de att cyberattacken beräknas påverka det finansiella resultatet med 400-450 miljoner norska kronor (460-515 miljoner svenska kronor) under första kvartalet.

Den fullständiga informationen om första kvartalet publiceras den 5 juni. Bolaget uppger att de har en cyberförsäkring men vill inte gå närmare in på vad denna täcker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11