23948sdkhjf

Mjukvara från Festo

Den PC-baserade mjukvaran Festo Automation Suite kombinerar parametrering av servodrivstegen, programmering av styrsystemet och underhåll av elektriska komponenter i ett och samma program. Med den kan hela drivpaketet tas i drift med hjälp av några få intuitiva steg.

 

Festo Automation Suite är den huvudsakliga mjukvaran för den ständigt utökade Festo Automation Platform. Mjukvaran är en viktig del i Festos filosofi om fullständig anslutning, det vill säga möjligheten att ansluta ett arbetsstycke helt till molnet, från dess mekaniska sammankopplingar och elektriska gränssnitt till idrifttagning och programmering av styrsystemet.

Detta underlättar samtliga maskintillverkares och automatiseringsingenjörers arbete när det gäller att ansluta den mekaniska och elektriska tekniken samt styrsystemets programnivåer och deras gränssnitt med hårdvaran och mjukvaran.

Basfunktionerna för samtliga Festo-komponenter är integrerade redan på förhand. För anpassning av mjukvaran kan plug-in-program eller tillägg installeras direkt via programmet. Man behöver bara ange utrustningens typ eller artikelnummer så hittar och installerar mjukvaran rätt plug-in-program.

Uppgifter med enhetsbeskrivningar, manualer och applikationsbeskrivningar kan enkelt laddas ned från mjukvaran utan att webbläsaren behöver öppnas varje gång. Det överordnade styrkonceptet möjliggör problemfri idrifttagning av olika enheter, utlovar Festo. Dessa enheter läggs till för produkten och ansluts till varandra med hjälp av dra och släpp.

Med hjälp av plug-in-programmet för servodrivsteget CMMT-AS går konfigurationen och parametreringen smidigt eftersom den inbyggda idrifttagningsassistenten på ett tillförlitligt och enkelt sätt leder till ett helt funktionellt drivsystem via endast fem steg.

Tillsammans med automatiseringssystemet CPX-E går integrationen i styrsystemet snabbt och enkelt. Där det tidigare krävdes 100 musklick och knapptryckningar räcker det nu med två. Mjukvaran integrerar automatiskt alla drivmoduler som krävs i användarprogrammet och räknar ut alla viktiga parametrar i bakgrunden. Med tillägget CODESYS som tillval blir ytterligare programmering av rörelsekontroll och robotfunktioner möjlig.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109