23948sdkhjf

Fläktar för system med krav på höga tryck

I ventilations- och luftkonditioneringssystem där luften ska transporteras över långa avstånd måste fläktarna arbeta vid högt tryck för att säkerställa ett önskat luftflöde även vid kraftigt baktryck.

ebm-papst har utvecklat och anpassat en modell av centrifugalfläkten RadiPac för att svara upp mot de kraven i denna typ av applikationer. Fläkten är mycket kompakt och utmärkande för denna modell är fläkthjulets aerodynamiska utformning, samt att fläktbladen har gjorts smalare vilket möjliggör högre hastigheter och därmed också högre tryck.

RadiPac finns i storlekarna 355, 400 560 och 630 mm och beroende på modell är det maximala trycket cirka 2 500 pascal och luftflödeskapaciteten 15 000 m³/h. Fläkthjulet är monterat direkt på ytterrotormotorns rotor vilket ger en mycket kompakt konstruktion. En utrymmesbesparande design är en stor fördel vid modernisering av befintliga ventilationssystem, men också vid nyinstallationer.

Centrifugalfläktarna har ebm-papsts GreenTech EC-motorer som med sin integrerade elektronik ger stora möjligheter till flexibel styrning och även sammankoppling av fläktar. Företagets koncept Plug & Play förenklar installationsarbetet och idrifttagningen.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094